Herfst-en wintercollectie 2016-2017

Op een druilerige dag krijgt een mens al eens zin om wat achter de naaimachine te zitten vind ik. Dus waarom dan ineens niet beginnen aan de herfst- en wintercollectie? Ik vind het zo leuk om die helemaal zelf te kunnen bepalen. Om te kunnen spelen met kleuren, prints en stoffen die de kids en ik helemaal leuk vinden. Ik koop wel nog kleren, zoals een hele goede jeans broek en een dikke winterjas, maar daar stopt het vanaf nu wel voor mij.

Ziehier dus de eerste truien voor de zonen. Deze met de vikings en de grote robots voor de oudste en deze met de cactussen en de kleine robots voor de jongste zoon.

Ik nam het patroon van de hoodie uit stof voor durf het zelvers, paste zelf de kappen aan en voegde ook een net randje toe aan de nek, gelijk de echte!

_DSC0970_DSC0971_DSC0973_DSC0976_DSC0977

 

 

22 gedachtes over “Herfst-en wintercollectie 2016-2017

  1. Flooke zegt:

    Tof zeg! en mooie stofjes, vooral dat met de dino’s en Vikings!
    De kaptrui staat al lang op mijn to do lijstje, maar ben er nog niet toe geraakt…enige tips? 🙂 Wat heb je precies veranderd aan de kap?

    Like

    • xohanax zegt:

      Dank je! Die vind ik ook het mooist, Lillestof heeft altijd van die mooie stoffen trouwens. Veel tips heb ik niet eerlijk gezegd. Maar ik heb er bijvoorbeeld voor gezorgd dat de kap vooraan overlapt. Dus ik tekende een stuk bij aan de uiteinden. Bij de kap met de cactussen stak ik er een extra rand in, deze met de witte en zwarte driehoeken. Anders probeer ik er bij de volgende trui eens een tutorial bij te maken.

      Like

      • Flooke zegt:

        Ik denk dat ik ook al ergens gelezen had dat de halsopening aan de kleine kant is van dit model. Wat is jouw ervaring hiermee?
        Ik denk dat ik het gewoon eens moet proberen, niet?:)
        Bedankt voor de inspiratie!:)

        Like

      • xohanax zegt:

        Graag gedaan! En ik zou inderdaad zeggen, gewoon proberen! Ik heb ook veel mindere resultaten behaald hoor in het begin, wees maar zeker! Maar gewoon eens proberen met een goedkoop stofje voor je met je favoriete stof begint, dat bespaart alvast een hoop frustratie (believe me…). Met de halsopening heb ik eigenlijk geen probleem, al rekt het ene stofje wel al wat meer dan het andere, misschien daardoor dan?

        Like

  2. Geuens zegt:

    Heel mooi en zeker ook de combinatie’s.
    Mijn kleinzoon is 23maanden. Graag zou ik ook eens een hoodie maken. Mag ik vragen waar ik zulk een tof patroon vind?
    mvg en bedankt,
    Hedwige

    Like

    • xohanax zegt:

      Dank je wel 🙂 Ik dacht er ook maar aan omdat het buiten precies herfst leek hoor haha. Maar ik vind het wel leuk om te doen op die manier. Zo hangt alles reeds klaar en hoef ik het maar uit de kast te halen. En het grote voordeel is, in de winter kan je dan reeds denken aan de lekker warme zomer!

      Like

    • xohanax zegt:

      Ik wil er anders ook nog niet aan denken hoor. Geen denken aan dat ik bij mooi weer binnen ga zitten naaien. Buiten wel, maar met de wind komt dat niet altijd goed. Maar op een zomerdag die echt wel veel weg heeft van een herfstdag vind ik het wel leuk. En wat ik naai maakt voor mij niet zoveel uit, winter- of zomerkleren, als ik maar kan naaien 😀

      Like

Plaats een reactie